Vlaggenmasten

Vlaggenmasten

Wil je een vlaggenmast kopen? Vlaggenmasten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Laat je daarom goed informeren voordat je overgaat tot aankoop. Hoe hoog moet een vlaggenmast precies zijn en kies je voor een houten-, kunststof- of aluminium vlaggenmast? De Jong Reclame legt het graag aan je uit!

Welke type vlaggenmasten zijn er?

Bij De Jong Reclame hebben we allerlei soorten vlaggenmasten. Ga je voor een houten-, kunststof- of aluminium vlaggenmast? Voor elke toepassing en elk budget is er een geschikt masttype.

Type vlaggen voor een vlaggenmast

Met welke type vlag wil jij opvallen? Er zijn twee soorten vlaggen die erg populair zijn. Dat zijn de baniervlag en de gewone vlag. De baniervlag heeft een hoogte/breedte verhouding van 3:1. Deze vlaggen hebben aan de bovenzijde een open zoom waardoor de vlag altijd recht hangt, ook als het niet waait. De gewone vlag heeft een verhouding van 1:1,5 en zal wanneer het windstil is slap hangen waardoor de uiting niet zichtbaar is. Maar hoe vaak is het nu echt windstil in Nederland?

Hoe hoog moet een vlaggenmast zijn?

De hoogte van een vlaggenmast is afhankelijk van de hoogte van het pand. Meestal is de hoogte van de vlaggenmast even hoog als het gebouw. Kijk ook naar de buren! Hoe groot is die vlaggenmast? Zorg ervoor dat je daar niet teveel van afwijkt.

Verhouding tussen vlaggenmast en vlag/banier

Hoe groot moet een vlag zijn in verhouding met de vlaggenmast? Dit is afhankelijk van de grootte van de vlaggenmast en het soort vlag dat je kiest. Voor baniervlaggen houden we standaard de helft van de masthoogte aan. De breedte is naar gelang de wens van je ontwerp.

5 meter120 x 180 cm
5 & 6 meter150 x 225 cm
7 & 8 meter200 x 300 cm
9 meter225 x 350 cm
10 meter300 x 450 cm
10 meter300 x 500 cm
12 meter300 x 600 cm

Hoeveel vlaggen heb ik nodig?

Per mast heb je natuurlijk één vlag nodig. Eén vlag gaat ongeveer drie tot vier maanden mee. Dit is afhankelijk van de locatie, aan de kust gaan vlaggen minder lang mee in vergelijking met een locatie in het binnenland. We raden dus aan om meerdere vlaggen te bestellen zodat je een kapotte vlag altijd kunt vervangen.

Tip van De Jong Reclame!

Wil je dat jouw vlaggen langer mee gaan? Haal je vlaggen naar binnen bij windkracht 6 of hoger.

Hoe kun je een vlag verwisselen?

Een vlag kan bij een vlaggenmast zonder banierhouder gemakkelijk worden verwisseld. Het is mogelijk om een anti-diefstal systeem gebruik te maken. De vlaggenlijn wordt dan inwendig verwerkt. Een bijkomende voordeel is dat je de vlaggenlijn nooit meer hoort tikken tegen de vlaggenmast.

Een vlag vervangen bij een vlaggenmast met banierhouder gaat iets anders. De mast moet namelijk gekanteld worden zodat je bij de vlag en banierhouder kunt komen.

Tenzij je gebruikt maakt van onze easylift vlaggenmast. Hierbij kun je de gehele banieruithouder strijken en de vlag gemakkelijk verwisselen. Bijkomend voordeel is dat je de uithouder eenvoudig kunt verwijderen om zo ook een gewone (reclame)vlag kunt hijsen.

De Jong Reclame Heerhugowaard

De kans is groot dat je maar één keer een vlaggenmast aanschaft. Neem even de tijd om je te laten adviseren. De Jong Reclame uit Heerhugowaard staat voor je klaar! Ook voor het ontwerpen en bedrukken van vlaggen ben je bij ons aan het juiste adres.

Neem contact op

Waarom De Jong reclame?

✔ Zichtbaar betrokken

✔ Eerlijk en oprecht advies

✔ Maken in eigen werkplaats

✔ Doen wat we beloven

✔ Ruim 25 jaar ervaring

Recente berichten

Neem contact op!

We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we jouw zichtbaarheid het best kunnen realiseren, daar worden we blij van.

Telefoon: (072) 566 92 23

Informatie: info@reclame-dejong.nl

De jong reclame

Laat je gegevens achter voor meer informatie.
    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.